Flam d’ou

El postre preferit

Una recepta que segur que podria tenir mil variants perquè a cada casa, a cada família, hi ha un petit secret, una petita variant que fa que com el flam de la mare no n’hi hagi cap de millor.

Aquí en teniu la nostra versió.

 • Que necessitem?
  1 litre de llet
  6 ous (de la Granja Sant Llop, és clar)
  2 cullerades de sucre per cada ou
  1 branca de vainilla
  1 pela de llimona
 • Per fer el caramel,
  3 cullerades de sucre

Com ho fem?

Començarem fent el caramel, escalfant el sucre en un pot o cassó fins que quedi un to fosc.

El sucre, si queda un pel cremat, pot agafar un gust lleugerament amarg que contrasti amb la dolçor del flam. Si no us agrada el contrast, vigileu però que no es cremi gaire i serà més dolç.

Abans que es refredi l’abocarem i repartirem al fons de les flameres.
Escalfarem la llet amb la pela de la llimona i la branca de vainilla, i un cop arrenqui el bull l’hi deixarem tres o quatre minuts. Després treure’m la pela, la branca i deixarem que es refredi la llet a temperatura ambient.

Ara ja hi podem afegir els ous i el sucre i ho batrem a mà o amb batedora elèctrica. Omplirem les flameres i les escalfarem al bany maria fins que quallin.

Si feu el bany maria al forn preneu la precaució que no es cremin els flams de la part superior. Podeu evitar-ho, tapen amb paper d’alumini. Poseu el forn a 200° i els tindreu a punt en uns 30 o 40 minuts.

Per assegurar-vos que hi han quallat bé, podeu clavar-ho un ganivet.Si surt ben net, ja els teniu a punt. Després posarem els flams a la nevera fins al moment de servir. Els flams d’ous són més bons d’un dia per l’altre, però no sé si resistireu tant de temps sense tastar-los.

Si no teniu flameres, també ho podeu fer en un motlle rectangular i fer un sol flam que podreu servir a talls.

Ja ens direu com us ha quedat. Bon apetit i gràcies.