Flam d’ou

Ens agrada l’ou i ens agraden molts plats i receptes que es poden fer amb aquest aliment tan bàsic a la nostra dieta

flan-pan-crema-carameloEs per aixó que volem encetar al nostre blog un apartat de receptes on l’ou en sigui un ingredient important.

Per estrenar aquest apartat ho volem fer amb una recepte ben sencilla, una de tota la vida que les avies
han comparit amb els fills i mes tad amb els nets. Una recepte que segur que podria tenir mil varients per que a acada casa, a acada familia, hi ha un petit secret, una petita variant que fa que com el de la mare, no n’hi hagi cap de millor.

Aqui en teniu la nostre versió.

maxresdefaultQue necesitem?
1 litre de llet
6 ous (de la Granja Sant Llop, és clar)
2 cullerades de sucre per cada ou
1 branca de vainilla
1 pela de llimona

Per fer el caramel,
3 cullerades de sucre

100_1080Com ho fem?
Començarem fent el caramel, escalfant el sucre en un pot o cassó fins que quedi un to fosc.
El sucre si queda un pel cremat pot agafar un gust lleugerament amrar que contrati amb la dolçor del flam.
Si no us agrada el contrats vigileu però que no es cremi gaire i serà més dolç.
Abans que es refredi l’abocarem i repartirem al fons de les flameres.
Escalfarem la llet amb la pela de la llimona i la branca de vainilla, i un cop arrenqui el bull l’hi deixarem tres o quatre minuts.
Després treure’m la pela, la branca i deixarem que es refredi la llet a temperatura ambient.
Ara ja hi podem afegir els ous i el sucre i ho batrem a ma o amb batedora electrica.
imagesOmplirem les flameres i les escalfarem al bany maria fins que quallin.
Si feu el bany maria al forn preneu la precaució que no es cremin els flams de la part superior.
Podeu evitar-ho tapan-los amb paper d’alumini.
Poseu el forn a 200º i els tindreu a punt en uns 30 o 40 minuts.
Per asegurarvos que han cuallat be, podeu clavar-ho un ganivet.
Si surt ben net, ja els teniu a punt.
Despres posarem els flams a la neverafins el moment de servir.
Els flams d’ous son mes bons d’un dia per l’altre, però no se si resistireu tant de temps sense tastar-los.
Si no teniu flameres, tambè ho podeu fer en un motlle rectangular i fer un sol flam que podreu servir a talls.
Flan de huevo y leche condensadaJa ens direu com us ha quedat.

  • Mes coses:
    Podeu servir el flam acompanyat de nata, fruites, unes galetes, melindros…. alló que mes us agradi.
    Tanbè es poden fer flams de diferents sabors:
    Xocolata, de Xafè, flams de Mató….. n’hi ha moltes i moltes versions.

recepte_flamd613En aquest enllaç podeu veure un videó on us explica la seva versió i moltes mes curiositats.